nl NL en EN
Header algemeen

Voor het eerste rivierafvalonderzoek in Nederland kun je je opgeven als vrijwillige onderzoeker. Dit betekent dat je twee keer per jaar het afval op jouw riviertraject langs de Maas of Waal telt en indeelt in categorieën. Met deze belangrijke informatie kan het afvalprobleem bij de bron aangepakt worden.

Wie zoeken we?

We zoeken enthousiaste vrijwilligers die als onderzoeker een bijdrage willen leveren aan kennis over het zwerfafval langs de Nederlandse rivieren. Ervaring met onderzoek is geen vereiste, maar het is wel belangrijk dat je nauwkeurig werkt. De afvalonderzoeker krijgt één of meerdere afgebakende tracés aan de Maas of Waal toebedeeld. Hier ga je volgens een gestandaardiseerd protocol het afval tellen en indelen in categorieën. Vrijwilligers moeten rekening houden met een tijdsbesteding van 10 tot 15 uur per jaar. Uiteraard is het handig (maar geen vereiste) als je in de buurt van de Maas of Waal woont.

Aanmelden

Heb je interesse om mee te doen aan toekomstige trainingen? Laat dan hier je gegevens achter. 

Ervaringen vrijwilligers in kaart gebracht

De Universiteit Leiden doet een onafhankelijk onderzoek naar de ervaringen van de vrijwilligers. De resultaten uit dit onderzoek worden gebruikt om het project beter af te stemmen op de behoeftes van de vrijwilligers. De vrijwilligers ontvangen van de Universiteit een vragenlijst. Het invullen hiervan duurt ongeveer 15 minuten. De resultaten worden vertrouwelijk behandeld en hebben geen invloed op jouw deelname.