Header 4

In Gelderland doen acht gemeente mee aan Schone Rivieren. Op deze pagina lees je meer over de juttersacties in Lingewaal, Lingewaard, Maasdriel, Neerijnen, Zevenaar, West Maas en Waal en Zaltbommel. 

Lingewaal

Op 24 maart 2018 gingen verenigingen uit Lingewaal aan de slag om de oevers van zwerfafval te ontdoen. Houd deze website in de gaten voor meer informatie over de acties in het najaar.

Lingewaard  

Gemeente Lingewaard
Kinkelenburglaan 6
6681 BJ Bemmel
www.lingewaard.nl
026 – 3260111
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Al voor het 4e jaar op rij schone rivieren in Lingewaard!
Al 4 jaar lang steken verenigingen uit de gemeente Lingewaard hun handen uit de mouwen voor schone oevers en minder plastic afval dat naar zee stroomt. Ieder jaar wordt er een grote hoeveelheid troep verwijderd en ook in 2018 zijn we dit weer van plan. In 2017 heeft het Waaljutten zich in Lingewaard al uitgebreid naar Waal- en Lingejutten, maar in 2018 komt daar nog een schepje bovenop. De Waal, de Linge en de Rijn zullen gejut worden. Eén keer in het voorjaar, en één keer in het najaar.

Lingewaard strijdt door tegen zwerfvuil: #Lingewaardschoon
De gemeente Lingewaard houdt zich op veel manieren bezig met het opruimen en voorkomen van zwerfafval. Het rivierjuttersproject is daar één van. Ook basisscholen en middelbare scholen worden in 2018 actief betrokken bij het vraagstuk. Wil je ook meepraten over zwerfafval in Lingewaard? Gebruik de hashtag #Lingewaardschoon of neem contact op met de gemeente.

Om zwerfvuil uit te bannen, en de omgeving schoon te houden, roept de gemeente mensen op om zwerfvuil en dumpingen te melden. Dat kan door een WhatsApp met foto te sturen naar de gemeente via 06 22 258 894. Het afval wordt dan binnen 48 uur opgeruimd.

Juttersacties 2018
De voorjaarsacties zitten erop! De Gelderlander was er bij en schreef er dit artikel over. In het najaar vinden nieuwe schoonmaakacties plaats. Langs de Waal is de opruimactie op 29 september, langs de Rijn en de Linge op 13 oktober. Houd deze website én de gemeentelijke facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

Maasdriel

Natuurlijk gaan de Maas- en Waaljutters ook in 2018 weer aan de slag in onze gemeente Maasdriel! De actie vindt dit jaar in het najaar plaats. Verenigingen kunnen zich nu aanmelden. Lees meer.

Neder-Betuwe

Vorig jaar hebben de Waaljutters van gemeente Neder-Betuwe twee keer een succesvolle opruimactie uitgevoerd, waarbij meer dan 600 volle zakken afval uit de uiterwaarden zijn verwijderd. Ook in 2018 gaan de jutters in Neder-Betuwe op pad.

Neerijnen 

De Waaljutters in de gemeente Neerijnen gingen ook dit voorjaar weer aan het werk om de oevers en uiterwaarden vrij te maken van afval. De verenigingen die meedoen bepalen in overleg met de gemeente en AVRI de dag en locatie voor de opruimactie. Heel veel plezier en succes!

Zevenaar

Gemeente Zevenaar
Kerkstraat 27
6901 AA Zevenaar

Contactpersoon Waaljutters:
Xavier Maurer, telefoon 0316 – 565 600

In 2018 organiseert Zevenaar opruimacties langs de Rijn en het Pannerdensch Kanaal. Deze zijn op 21 april en 27 oktober. Alle tracés worden door een groep jutters opgeruimd, het is niet meer mogelijk je aan te melden. Begin 2019 publiceren we een uitnodiging voor de nieuwe opruimacties en kan iedere groep zich weer aanmelden voor deelname. De uitnodiging publiceren we in de Zevenaar Post en via Gemeente Zevenaar op Facebook.

Op 5 april en 11 oktober 2018 zijn er weer opruimacties langs de Rijn en het Pannerdensch Kanaal in gemeente Zevenaar. Een uitnodiging voor deelname wordt gepubliceerd in de Zevenaar Post en via Gemeente Zevenaar op Facebook.

West Maas en Waal

Natuurlijk gaan de Maas- en Waaljutters ook in 2018 weer aan de slag in onze gemeente West Maas en Waal! Op zaterdag 26 mei gingen de jutters op pad. In het najaar, op zaterdag 6 oktober, vinden de najaarsacties plaats.

Zaltbommel

De Waaljutters van Zaltbommel zijn ook dit jaar weer regelmatig op pad voor schone rivieren en minder plastic soep. Hartelijk bedankt voor jullie langdurige inzet!

Jutters op pad 1