Header 4

Na de Maasjutters en de Waaljutters zijn er nu ook de Lekjutters! Om te zorgen voor een schone en beleefbare Lek vragen we inwoners uit de omgeving om mee te helpen. De uiterwaarden van de Lek zijn met talloze wandel-, fiets- en kanoroutes te ontdekken. Maar als het hoogwater is geweest zie je hoeveel zwerfafval langs de Nederlandse rivieren ligt: plastic glas, piepschuim, touw, blik. Als dit afval in de rivier komt, is de kans groot dat het in zee belandt en deel wordt van de ‘plastic soep’.  

Lekjutten

Om dit te voorkomen zijn er acties om het afval langs de Waal, Maas en nu ook de Lek op te ruimen. In maart 2018 zijn de eerste opruimacties op drie plekken langs de Lek gestart. Houd de website in de gaten voor nieuwe acties.

Ga Lek(ker) jutten

Help mee afval van land naar zee te voorkomen. Ga Lek(ker)jutten langs een uitgestippelde wandelroute van ca. 6 km, bekijk hier de wandelroute. Daarmee help je ook de recreatiestranden bij Tull en 't Waal op te schonen. Het idee is om van het verzamelde afval weer een nieuw product te maken. Voor een volle tas krijg je een bedankje.

De start- en inleverlocatie is Fort Werk aan de Korte Uitweg, Lange Uitweg 42A, 3999 WL Tull en Het Waal

Bedankt voor je bijdrage!

Lekjutten