Header 4

Na de Maasjutters en de Waaljutters zijn er nu ook de Lekjutters! Om te zorgen voor een schone en beleefbare Lek vragen we inwoners uit de omgeving om mee te helpen. De uiterwaarden van de Lek zijn met talloze wandel-, fiets- en kanoroutes te ontdekken. Maar als het hoogwater is geweest zie je hoeveel zwerfafval langs de Nederlandse rivieren ligt: plastic glas, piepschuim, touw, blik. Als dit afval in de rivier komt, is de kans groot dat het in zee belandt en deel wordt van de ‘plastic soep’.  

Lekjutten

Om dit te voorkomen zijn er acties om het afval langs de Waal, Maas en nu ook de Lek op te ruimen. Op 17 maart 2018 starten de eerste opruimacties op drie plekken langs de Lek. Alle locaties zijn op dit moment vol!

Opruimacties 17 maart - inschrijving gesloten

1. Vianen, locatie Middelwaard van 9.15 - 12.00 uur (deze locatie is inmiddels vol!)
Tijd: 9.15 uur inloop en opening Schone Lek, opruimen Middelwaard is van 10.30 tot 12.00 uur
Locatie: Van der Valk Hotel Vianen, Prins Bernhardstraat 75, Vianen 

2. Houten, Recreatieterrein ’t Waal bij Ossenwaard van 10.15 - 12.30 uur (deze locatie is inmiddels vol!) 
Tijd: 10.15 inloop en opruimen is van 10.30 tot 12.00 uur
Locatie: Lekdijk-Ossenwaard Tull aan ’t Waal

3. Wijk bij Duurstede, Strandje Wijkse Veer - Cafetaria 't Veer (deze locatie is inmiddels vol!) 

Zonder tegenbericht gaan de opruimacties door. Mocht de opruimactie niet doorgaan (bijvoorbeeld bij hoogwater) dan volgt via de mail naar belangstellenden en op deze site bericht.

De volgende partijen zetten zich gezamenlijk in voor een Schone Lek:
Gemeente Houten, Gemeente Vianen, Gemeente Wijk bij Duurstede, Gemeente Nieuwegein, Provincie Utrecht, Rijkswaterstaat Leefomgeving, Recreatieschap Stichtse Groenlanden, Fort Werk aan de Korte Uitweg /SBB), Grondstofjutten. Zij worden hierin ondersteund door IVN Utrecht.

Meer informatie: Judith Harrewijn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0317-466438

Ga Lek(ker) jutten

Help mee afval van land naar zee te voorkomen. Ga Lek(ker)jutten langs een uitgestippelde wandelroute van ca. 6 km, bekijk hier de wandelroute. Daarmee help je ook de recreatiestranden bij Tull en 't Waal op te schonen. Het idee is om van het verzamelde afval weer een nieuw product te maken. Voor een volle tas krijg je een bedankje.

De start- en inleverlocatie is Fort Werk aan de Korte Uitweg, Lange Uitweg 42A, 3999 WL Tull en Het Waal

Bedankt voor je bijdrage!

Lekjutten