Header 2

In Nederland hebben we veel rivieren en daar zijn we trots op! Maar helaas: de plastic soep begint op je stoep, komt in rivieren en vervolgens in zee terecht. Samen met toegewijde vrijwilligers brengen we de afvalitems in kaart en ruimen we deze op. Dit bleef de afgelopen maanden niet onopgemerkt. Diverse media besteedden aandacht aan Schone Rivieren en aan de statiegeld discussie die speelt.

Brandpunt+

Brandpunt+ ging op pad met vrijwilligers Jetske, Jara en hun kinderen, rivierafvalonderzoekers van Schone Rivieren > Bekijk hier het item van Brandpunt+.

 "Is er een oplossing?" wordt Jetske en Jara terecht gevraagd. Wat het gesprek brengt op het invoeren van statiegeld op petflesjes en blik, een discussie die in de politiek speelt.

Radar

Radar maakte een item over statiegeld. Uit het Radar Testpanel van ruim 40.000 ondervraagden, blijkt dat bijna 80 procent het invoeren van statiegeld op petflesjes en blik een goed idee vindt > Bekijk hier het item van Radar over statiegeld.

RTL Nieuws

Na het hoogwater eerder dit jaar bleven grote hoeveelheden afval achter op de rivieroevers. De campagne #StopSucking kreeg aandacht en Marijke Boonstra van Stichting De Noordzee werd door RTL Nieuws ge├»nterviewd over ons rivierafvalonderzoek > Bekijk hier het item van RTL Nieuws over statiegeld.