Header 2

Het water in de rivieren steeg in januari tot grote hoogte, daalde weer en liet een schrikbarend spoor van afval achter. Onze trainingen voor toekomstige rivierafvalonderzoekers stroomden intussen vol met gemotiveerde deelnemers, het beeld van rivieren van afval stond vers op het netvlies gebrand. Kortom het gevoel van urgentie kon niet sterker en de timing van ons onderzoek niet beter. 

Achter de schermen werd er druk gebeld en gemaild. Veel vrijwilligers vroegen zich af waar die bevestigingsmail bleef? Ai, deze mensen bleken niet in het systeem te staan. De opstartproblemen van een nieuwe website tijdens de feestdagen (technische mensen blijken ook vakantie te vieren). Bij de derde training op 27 januari waren we inmiddels voorbereid op deze niet geregistreerde – maar uiteraard zeer gewenste – deelnemers. De zaal zat tot drie keer toe tot de nok vol (en er is nu zelfs een wachtlijst). De organisatie glom van trots.

ivnLR 0959De komende weken komen ruim 200 vrijwilligers in actie langs de Maas en Waal voor het meerjarige afvalonderzoek van Schone Rivieren. Ieder - bestaand of tijdens de training gevormd - duo heeft hiervoor een eigen tracé toegewezen gekregen. We zijn erg benieuwd naar de eerste resultaten!

> Bekijk hier fotoverslag training 13 januari - Stokkem 
> Bekijk hier het fotoverslag van de training op 20 januari in Cuijk
> Bekijk hier fotoverslag training 27 januari - Den Bosch 

Ook meedoen?

Wil je ook meedoen aan het rivierafvalonderzoek, laat dan hier je gegevens achter. Zodra er een nieuwe ronde trainingen georganiseerd wordt, nemen we contact met je op.

Door: Marchien de Ruiter