nl NL en EN
Header algemeen

In de gezellige Gasterij de Lachende Vis in Den Bosch was vandaag de laatste training. Met maar liefst 66 enthousiaste deelnemers was de ruimte tot op de laatste stoel toe gevuld. De komende weken komen de ruim 200 vrijwilligers in actie op bijna 100 riviertrajecten langs de Maas en Waal. Wil je ook meedoen aan dit onderzoek? Laat dan hier je gegevens achter. Zodra er een nieuwe ronde trainingen georganiseerd wordt, nemen we contact met je op.

Lisette “Ik heb me opgegeven als rivierafvalonderzoeker omdat ik het een hele goede zaak vind dat er duidelijkheid komt over de omvang en oorzaak van de problemen. Door als burger mee te doen, kunnen we in relatief korte tijd enorm veel data verzamelen. Wat me ook aanspreekt is dat ik kan helpen in de buurt van waar ik woon. We gaan twee keer per jaar op een toegewezen locatie het afval tellen en natuurlijk ook opruimen. Alleen als we grote of gevaarlijke items tegenkomen zoals meubels of drugsrestanten, dan kunnen we dat laten afvoeren. Onze eigen veiligheid staat natuurlijk voorop. Daarom gaan we ook met minimaal twee personen op pad, één persoon raapt het afval op terwijl de ander het op de lijst turft. Ik ben heel erg benieuwd wat we allemaal gaan tegenkomen!”

“Omdat mijn vader het vroeg wilde ik wel mee, ik ben benieuwd naar wat er allemaal ligt." - Storm

20180125 Training Schone Rivieren 7488

Bert: “Ik doe met name mee voor de bewustwording van mijn zoon, zodat hij ook in de smiezen krijgt wat we allemaal weggooien en wat uiteindelijk in zee terechtkomt.” Storm: “Omdat mijn vader het vroeg wilde ik wel mee, en ik ben ook wel benieuwd naar wat er allemaal ligt.”

“Ik doe mee samen met mijn vriendin Josje. Afval verbindt (helaas)." - Jetske

20180125 Training Schone Rivieren 7687

Jetske: “Ik doe mee samen met mijn vriendin Josje. Afval verbindt (helaas). Voor ons is dit een win-win: we zijn zo meer buiten én kunnen hiermee iets samen doen.” Josje: “In plaats van koffiedrinken, doen we samen iets goeds voor de natuur! Ook willen we onze kinderen meenemen en hun bewustmaken. Want ik houd wel van soep, maar niet van plastic soep!”

"Vanuit mijn studie milieuwetenschappen sprak het mij aan." - Marieke

20180125 Training Schone Rivieren 7566

Marieke: “Vanuit mijn studie milieuwetenschappen sprak het mij aan. De plastic soep oplossen is een mooi doel! Ik doe mee samen met mijn moeder Saskia.”

"Ik vind het tof dat je je eigen traject krijgt." Gerard

20180125 Training Schone Rivieren 7590

Gerard: “Ik stoor mij enorm aan zwerfvuil. Als het alleen een opruimactie was, zou ik eerlijk gezegd niet zo snel meedoen. Maar omdat met het onderzoek de vervuiler ook aangesproken wordt, heeft het echt nut! En ik vind het tof dat je je eigen traject krijgt.”

"Van huis uit ben ik analiste, dus het onderzoeksgedeelte past goed bij me.” - Ank

20180125 Training Schone Rivieren 7612

Ank “Ik kijk vanuit mijn huis uit op de Maas. Ik vind het belangrijk dat mijn omgeving mooi en schoon is. Zelf wilde ik graag wat nuttigs doen voor het milieu. Van huis uit ben ik analiste, dus het onderzoeksgedeelte past goed bij me.”

Foto-album training Den Bosch