nl NL en EN
Header algemeen

Op zaterdag 13 januari was de aftrap van een serie van drie trainingen in januari, vandaag bij Maascentrum De Wissen in Dilsen-Stokkem, net over de Nederlandse grens in België. Bijna 50 vrijwilligers zijn tijdens deze dag opgeleid tot rivierafvalonderzoeker. Twee keer per jaar komen de onderzoek-duo’s in actie op hun eigen stukje rivieroever. Wij vroegen de deelnemers waarom ze meedoen aan het onderzoek.

"We hopen dat onze kinderen en kleinkinderen net zo van een mooie, schone natuur kunnen genieten als wij.” - Jan en Freddy

ivnLR 0879

Jan en Freddy: “Wij zijn neven uit België die van kinds af aan samen er op uit trekken in de natuur. We vinden het erg belangrijk dat er onderzoek gedaan wordt omdat de vervuiling in onze ogen erger wordt. We doen dit voor onze kinderen en kleinkinderen. We hopen dat die net zo van een mooie schone natuur kunnen genieten als wij.”

"Zonder onderzoek geen bron en zonder bron geen oplossing." - Carolien en Marlies

ivnLR 0901

Carolien en Marlies: “Wij kennen elkaar niet maar hebben elkaar vandaag ontmoet en vormen nu samen een onderzoeksteam. We schrikken van wat er allemaal te vinden is langs de oevers. Ik (Carolien) ben erg bevlogen als het gaat om het milieu en duurzaam handelen. Ik probeer zoveel mogelijk duurzaam te leven en te reizen. Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het onderzoek. Zonder onderzoek geen bron en zonder bron geen oplossing. Dan zijn we aan het dweilen met de kraan open”.  

Foto-album training Stokkem