Header algemeen

Al voor het 5e jaar op rij schone rivieren in Lingewaard!

Al 5 jaar lang steken verenigingen uit de gemeente Lingewaard hun handen uit de mouwen voor schone oevers en minder plastic afval dat naar zee stroomt. Ieder jaar wordt er een grote hoeveelheid troep opgeruimd.

Lingewaard strijdt door tegen zwerfvuil: #Lingewaardschoon
De gemeente Lingewaard houdt zich op veel manieren bezig met het opruimen en voorkomen van zwerfafval. Het rivierjuttersproject is daar één van. Wil je ook meepraten over zwerfafval in Lingewaard? Gebruik de hashtag #Lingewaardschoon of neem contact op met de gemeente.

Inschrijven 2019
De opruimacties in het voorjaar van 2019 zitten er weer op: verenigingen ruimden de uiterwaarden van de Waal, de Rijn én de Linge op. Houd de website van de gemeente Lingewaard in de gaten voor meer informatie over de opruimacties in het najaar.

Om zwerfvuil uit te bannen en de omgeving schoon te houden, roept de gemeente mensen op om zwerfvuil en dumpingen te melden. Dat kan door een WhatsApp met foto te sturen naar de gemeente via 06 22 258 894. Het afval wordt dan binnen 48 uur opgeruimd.

Contactgegevens:
Gemeente Lingewaard
Kinkelenburglaan 6
6681 BJ Bemmel
www.lingewaard.nl, 026 – 3260111, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.